סוגי לייזר להסרת שיער: בחירת טכנולוגיית הלייזר המתאימה ביותר

הסרת שיער בלייזר הפכה לשיטה פופולרית ויעילה להשגת עור חלק ונטול שיער. עם שיטות הורדה בלייזר שונות זמינות, הבנת ההבדלים ביניהן משמעותית בקבלת החלטה מושכלת. במאמר זה נבחן את הסוגים השונים של טכנולוגיות הסרת שיער בלייזר, את היתרונות והחסרונות שלהן, וכיצד לבחור את המתאימה ביותר לסוג העור, צבע השיער והתוצאות הרצויות, בסוף המאמר הוספנו טבלת השוואות בין סוגי הלייזר הנפוצים ביותר.

אז עכשיו כשאתם יודעים מה מחכה לכם, נשאר רק להתחיל. קריאה מהנה! 👈

איך הסרת שיער בלייזר פועלת?

הסרת שיער בלייזר פועלת על עיקרון של מיקוד לזקיקי שיער באנרגיית לייזר מרוכזת. אנרגיה זו נספגת על ידי המלנין בזקיק השיער, פוגעת בזקיק ומפריעה להמשך של צמיחת שיער. בניגוד לשיטות הסרת שיער מסורתיות, טכנולוגיית ההסרה בלייזר מספקת תוצאות קבועות, מה שהופך אותה לאופציה אטרקטיבית עבור רבים.

סוגי הלייזר: כך תבחרו את הסוג הנכון עבורכם

בעת בחירת הטכנולוגיה המתאימה להסרת שיער בלייזר, חשוב לקחת בחשבון מספר גורמים. סוג העור, צבע השיער, הרגישות של אזור הטיפול שעומד על הפרק, מידת הסבילות לכאב והתוצאות הרצויות לוקחים כמובן חלק משמעותי בהחלטה. התייעצות עם איש מקצוע מנוסה חשובה מאוד כדי לקבוע את תכנית הטיפול המתאימה ביותר לצרכים הייחודיים של הלקוח. 

סוג וצבע עור

טכנולוגיות שונות להסרה בלייזר פועלות בצורה הטובה ביותר על סוגי עור וצבעים ספציפיים. לדוגמה, לייזרים אלכסנדריט ודיודה יעילים יותר בגווני עור בהיר עד זית עם שיער כהה, בעוד לייזר Nd:YAG בטוח ויעיל עבור כל סוגי העור, בהם גם עור כהה ושזוף. לייזר רובי, לעומת זאת, מתאים במיוחד לעור בגוון בהיר.

צבע ועובי שיער

הסרת שיער בלייזר פועלת על ידי מיקוד המלנין בזקיקי השיער. לכן, לייזרים הם בדרך כלל היעילים ביותר על שיער כהה. לייזר Alexandrite, Diode ו-Nd:YAG פועלים היטב על שיער כהה יותר, אך לייזר מסוג רובי עשוי להיות פחות יעיל גם על צבעי שיער בהירים יותר.

אזור טיפול ורגישות

חשוב לקחת בחשבון גם את האזור שבו הייתם מעוניינים לטפל ואת הרגישות שמאפיינת אותו. אזורים מסוימים, כמו הפנים וקו הביקיני, נוטים להיות רגישים יותר מאחרים. לייזר Nd:YAG עדיף לעתים קרובות עבור אזורים רגישים בשל גישתו העדינה.

סבילות לכאב ותוצאות רצויות

כל טכנולוגיית לייזר מגיעה עם רמה שונה של אי נוחות שמלווה למהלך הטיפול. בעוד שחלק מסוגי הלייזרים, כמו רובי, ידועים כפחות מכאיבים בטיפול, אחרים, כמו אלכסנדריט, עלולים לגרום ליותר אי נוחות. חשוב בהתאם לקחת בחשבון את העמידות לכאב ואת הנכונות של המטופל להתמודד עם הטיפול  כדי להשיג את התוצאות הרצויות.

התייעצות עם איש מקצוע

השלב הקריטי ביותר בבחירת סוג טיפול הלייזר הנכון הוא כמובן התייעצות עם רופא מנוסה ומורשה. איש מקצוע יעריך את סוג העור, צבע השיער, ההיסטוריה הרפואית ומטרות הטיפול של הלקוח על מנת להמליץ על טכנולוגיית הלייזר בה ייעשה השימוש ותוכנית הטיפול המתאימה ביותר עבורו.

התחייבות לתקציב ולזמן

הסרת שיער בלייזר דורשת במרבית המקרים מספר פגישות לקבלת תוצאות מיטביות. חשוב לקחת בחשבון את התקציב שעומד על הפרק והיכולת שלכם להתחייב לבוא לטיפול, בעת בחירת סוג הלייזר המתאים לטיפול. בעוד שלייזרים מסוימים עשויים לדרוש פחות מפגשים, הם עשויים להיות יקרים יותר לכל הפעלה.

שיקולי בטיחות ותופעות לוואי

לפני תחילת טיפול הסרת שיער בלייזר, חשוב להכין את העור בהתאם להנחיות המטפל. הקפדה על הנחיות טרום טיפוליות יגבירו את יעילות ההליך ויצמצמו סיבוכים פוטנציאליים. כמה תופעות לוואי נפוצות, כגון אדמומיות או נפיחות קלה, ניתנות לניהול עם טיפול נאות לאחר סיום ההליך.

סוגי טכנולוגיות להסרת שיער בלייזר

לייזר אלכסנדריט

לייזר אלכסנדריט, שהומצא בשנת 1960, פולט אורך גל של 755 ננומטר, מה שהופך אותו לאידיאלי עבור גווני עור בהיר עד זית עם שיער כהה בינוני עד גס. טכנולוגיית לייזר זו ידועה ביעילותה במתן תוצאות הסרת שיער באיכות גבוהה. לייזר אלכסנדריט פועל במהירות, מה שהופך אותו לאידיאלי עבור אזורי טיפול גדולים יותר כמו רגליים וגב. עם זאת, בשל אורך הגל שלו, ייתכן שהוא לא יהיה יעיל בסוגי עור כהים יותר, וקיים סיכון קל לפיגמנטציה במקרים כאלה.

לייזר דיודה

לייזר דיודה, שהומצא בשנת 1985, פועל באורך גל של 800-810 ננומטר והוא רב תכליתי ומתאים לכל סוגי העור, כולל גם עור שזוף. הוא יעיל מאוד בפעולה על שיער כהה בשל יכולתו לכוון את הלייזר לזקיקי שיער עשירים במלנין, מה שמאפשר הסרת שיער יעילה ויחסית נטולת כאב. עם זאת, טיפול בלייזר דיודה עשוי לדרוש מספר פגישות נוספות בהשוואה לסוגי לייזר אחרים כדי להגיע לתוצאות הרצויות.

לייזר Nd:YAG

לייזר Nd:YAG, שהומצא בשנת 1964, פולט אורך גל ארוך יותר של 1064 ננומטר, מה שהופך אותו לבטוח לכל סוגי העור, כולל עור כהה ושזוף. לכן, הוא אידיאלי במיוחד עבור מטופלים עם שיער עבה וגס. למרות שהוא מציע חוויה יחסית נטולה מכאב, הוא עשוי לדרוש יותר פגישות כדי להגיע לכדי הפחתת שיער משמעותית.

רובי לייזר

לייזר רובי, שהומצא בשנת 1960, פועל באורך גל של 694 ננומטר ואידיאלי עבור מטופלים בהירי עור עם שיער כהה עדין עד בינוני. מדובר באחת מטכנולוגיות הלייזר הכי פחות כואבות והשיטה בהתאם מלווה לרוב בפחות תופעות לוואי. עם זאת, הגעה לכדי התוצאות הרצויות עשויה לקחת יותר מפגשים בהשוואה לסוגי לייזר אחרים.

IPL (אור פועם אינטנסיבי)

בניגוד לסוגי לייזרים מיושנים יותר, לייזר IPL משתמש בספקטרום רחב של גלי אור על מנת לכוון את האור לזקיקי שיער. טכנולוגיית IPL הומצאה באמצע שנות ה-90 והיא אידיאלית לסוגי עור וצבעי שיער מגוונים, מה שהופך את השיטה לאפשרות שמתאימה לקהילת מטופלים גדולה. עם זאת, IPL נחשב פחות יעיל להפחתת שיער לטווח ארוך בהשוואה לשיטות הסרה בלייזר מסורתיות, והגעה לתוצאות הרצויות עשויה לדרוש יותר פגישות.

מהו סוג הלייזר הטוב ביותר לשימוש ביתי?

לייזר IPL נחשב לטכנולוגיית הלייזר הטובה ביותר של מכשירי לייזר לשימוש ביתי בשל הרבגוניות שמאפיינת את השיטה, שנותנת מענה לגווני עור וצבעי שיער נרחבים. מכשירי IPL ביתיים הם ידידותיים למשתמש, עם בקרות ותכונות בטיחות, המאפשרים לאנשים לבצע טיפולי הסרת שיער ללא מומחיות מקצועית. שיטת IPL מציעה עלות-תועלת בטווח הארוך, ובעלת חיסכון משמעותי בהשוואה לפגישות מקצועיות במרפאה. השיטה בעלת פוטנציאל להגעה לתוצאות הרצויות ומדובר בהתאם באופציה אטרקטיבית עבור רבים להשגת עור חלק ונטול שיער. הנוחות של תזמון טיפולים לפי מה שמתאים ללקוחות תורמת למשיכה של קהל היעד המבצע שימוש במכשיר, ומציעה גמישות לאנשים בעלי לוח זמנים עמוס. IPL בטיחותי, יעיל וידידותי למשתמש, מה שהופך אותו לבחירה המועדפת להסרת שיער לצמיתות בבית.

השוואה בין סוגי הלייזר להסרת שיער

השוואה בין טכנולוגיות לייזר שונות יכולה לעזור לכם לקבל החלטה מושכלת. חשוב לקחת בחשבון גורמים כמו יעילות, מספר הפגישות הנדרשות, רמת הכאב והעלות הכוללת בעת בחירת האפשרות הנכונה ביותר עבורכם.

טכנולוגיית לייזר סיכוי להצלחת הפחתה לצמיתות התאמה לסוגי עור ושיער מספר המפגשים לתוצאה הרצויה סיכוי לתופעות לוואי
אלכסנדריט לייזר גבוהה בהיר עד עור זית ושיער כהה בעובי בינוני עד גס 6-8 מפגשים שינויים קלים ואפשריים בפיגמנטציה בעור כהה יותר
לייזר דיודה

המכשיר הבולט ביותר בטכנולוגיה זו הוא הסופרנו

גבוהה כל סוגי העור, כולל עור שזוף ושיער כהה 6-8 מפגשים אי נוחות מינימלית
Nd:YAG לייזר גבוהה כל סוגי העור, כולל עור כהה ושזוף, שיער עבה וגס. פחות מתאים לשיער דק ועדין 8-10 מפגשים שיטה שמלווה בכאב ובאדמומיות זמנית לאחר הטיפול, בין מכשירי הלייזר החזקים ביותר.
רובי לייזר (לייזר אודם)
המכשיר המוביל בישראל לביצוע טיפולי הסרת שיער בלייזר בישראל הוא ה- Palomar E2000 (פאלומר)
בינוני עור בהיר ושיער כהה עדין עד בינוני 8-10 מפגשים פחות כואב, פחות תופעות לוואי
IPL (Intense Pulsed Light) בינוני סוגי עור וצבעי שיער שונים 10-12 מפגשים סיכוי בינוני לתופעות לוואי קלות, כולל אדמומיות זמנית ונפיחות קלה לאחר הטיפול.

 

Picture of סוקר רפואי: ד"ר יותם גינזבורג
סוקר רפואי: ד"ר יותם גינזבורג

ד"ר גינזבורג התמחה מספר שנים בכירורגיה בבי"ח, צבר נסיון ניתוחי ומיומנות כירורגית, והחליט לעבור ולהתמחות בתחום הרפואה האסתטית. בשנים האחרונות צבר ניסיון רב ברפואה האסתטית, עם אלפי לקוחות מרוצים מכל הארץ.

מה יש במדריך?
להתייעצות עם רופא מומלץ השאירו פרטים